Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Кюфтета»Kартофени кюфтета с кайма и кашкавал

Kартофени кюфтета с кайма и кашкавал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Kартофени кюфтета с кайма и кашкавал
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Какво им харесваме на картофените кюфтенца ли - на практика всичко"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • картофи - 500 г
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • панировка
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и поставете картофите в тенджера със студена и подсолена вода. Поставете тенджерата на котлона на умерен огън и варите до готовност, за около 20 минути.

Обелете и намачкайте картофите, прибавете чубрицата, галетата, сол и черен пипер на вкус, разбъркайте до еднородна смес.

В друга купа смесете каймата, яйцето със ситно нарязаните лук и магданоз, разбъркайте. Смесете двете смеси до еднородна обща смес.

От нея с мокри ръце оформете кюфтета, като в средата на всяко кюфте поставяте парче от кашкавала и притискате.

Оваляйте кюфтетата, първо в добре разбитите яйца а после в галетата.

Пържите в загрято на умерен огън олио, за около 6-8 минути. Готовите картофени кюфтета с кайма и кашкавал подредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: