Паста от фурми

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
27/08/2019
"Перфектният здравословен заместител на захарта - с богат и наситен вкус "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо170
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • фурми - 400 г
  • кокосова вода - 1/2 к.ч.
  • ванилия - 1 ч.л., екстракт
  • вода - хладка за накисване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата от фурми е един перфектен заместител на захарта, богата на активни антиоксиданти, желязо, фибри, магнезии, мед, витамин С. Тя е чудесен подсладител, заместващ рафинираната бяла захар.

Количеството на продуктите може да варират според вкуса ви. В по-сладък вариант или смесен с ядки или тахан, пастетът от фурми

търпи много широки граници на интерпретации.

Фурмите накисваме в хладка вода за около 2 часа. Аз ги накисвам от вечерта.

В блендер поставяме отцедените фурми, като предварително отстраним костилката им.

Добавяме ванилията и водата от кокосовия орех.

Блендираме до хомогенна гладка смес. Може сами да изберете гъстотата на сиропа, като редуцирате или увеличите водата.

За предпочитане е да се съхранява в хладилник, за предпочитане в стъклен съд с капак - бурканче.

Към пастата от фурми можете да прибавите аромати - джинджифил, канела, какао, кокосови стърготини и други.

Можете да обогатите неговата консистенция с тахан - слънчогледов, лешников или други.

Ядките ще придадат на сместа по-богата текстура. Накиснати и обелени предварително, вие можете да подберете различни по вид - бадеми, лешници, кашу, фъстъци и други.

Аз обичам да експериментирам и много харесвам комбинацията, като към пастата от фурми прибавя сушени сини сливи, сушени кайсии, малко лешников тахан, смлени лешникови ядки, канела и гвоздейче карамфил.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар