Тиквички с ориз за бебе

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
25/08/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо346
  • Преглеждания за месеца201
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме зеленчуците. Корените от магданоза остъргваме и изплакваме добре.

Ако тиквичката не е от домашната градина я обелваме. Нарязваме я на две, заедно с моркова и ги сваряваме на пара за 3-5 минути. Оставяме ги да се охлаждат и ги нарязваме на ситни кубчета.

Ориза изплакваме и сваряваме в пилешкия бульон в съотношение 1:3. Към него прибавяме доматите, нарязани на ситни зарчета, стръковете зелен лук, растителната мазнина и корените магданоз.

Термичната обработка за приготвяне на детското ястие е на слаба температура, като разбъркваме с дървена лъжица непрекъснато.

След около 7-8 минути прибавяме и полусварените на пара зеленчуци. По този начин скъсяваме термичната обработка на задушаване и запазваме полезните вещества на зеленчуците.

Овкусяваме със сол и в края на задушаването прибавяме 2-3 цели зелени стръкчета копър.

След като оризът се свари отстраняваме корените магданоз, зеления лук и стръкчетата копър.

Те са обогатили бебешкото ястие с аромати и ценни хранителни вещества.

Поднасяме тиквичките с ориз в порционна купичка, като прибавяме лъжичка масло.

Съвет: Ако вашето дете обича зелени подправки, нарязвайте ги на много ситно и не ги спестявайте.

Децата трябва да свикват с различните вкусове, като задължително ги поднасяме постепенно.

Копърът е полезна подправка за бебета и деца, тъй като успокоява спазмите на гладката мускулатура при колики и газове, подобрява храносмилането и апетита.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар