Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Агнеси от стария тефтер

Агнеси от стария тефтер

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Новак
2114653
Агнеси от стария тефтер
Снимка: Teodora Krumova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
24
"Разрязвате Агнеси от стария тефтер и го поднасяте с чаша ароматно кафе или чай."

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч.
  • краве масло - 150 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много е важно яйцата да бъдат на стайна температура. Отделяте белтъците от жълтъците.

Разбивате белтъците на сняг с щипка сол. Отделно разбивате жълтъците с чаша пудра захар.

Смилате орехите и ги смесвате с брашното, бакпулвера и ванилиите.

Разбърквате маслото с втората чаша пудра захар.

Към разбитите на сняг белтъци добавяте на порции маслото с пудрата захар, а след това и сухите съставки при непрекъснато бъркане.

Блата печете в предварително загрята фурна на 180 °C за 30 минути.

След като се изпече, оставяте сладкиша Агнеса да изстине. Заливате го с разбитите жълтъци, като обикновено може да добавите малко коняк към тях.

Слагате го във фурната на 80°C за 10-15 минути, да се изсуши.

Разрязвате Агнеси от стария тефтер и го поднасяте с чаша ароматно кафе или чай.

Вижте още как се правят шоколадови капки за сладкиши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: