Начин на приготвяне
Много е важно яйцата да бъдат на стайна температура. Отделяте белтъците от жълтъците.
Разбивате белтъците на сняг с щипка сол. Отделно разбивате жълтъците с чаша пудра захар.
Смилате орехите и ги смесвате с брашното, бакпулвера и ванилиите.
Разбърквате маслото с втората чаша пудра захар.
Към разбитите на сняг белтъци добавяте на порции маслото с пудрата захар, а след това и сухите съставки при непрекъснато бъркане.
Блата печете в предварително загрята фурна на 180 °C за 30 минути.
След като се изпече, оставяте сладкиша Агнеса да изстине. Заливате го с разбитите жълтъци, като обикновено може да добавите малко коняк към тях.
Слагате го във фурната на 80°C за 10-15 минути, да се изсуши.
Разрязвате Агнеси от стария тефтер и го поднасяте с чаша ароматно кафе или чай.
Вижте още как се правят шоколадови капки за сладкиши.