Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Паеля с киноа и морски дарове

Паеля с киноа и морски дарове

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Паеля с киноа и морски дарове
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
27 мин.
Общо
42 мин.
Порции
1
"Пренасяме се в Испания с тази богата паеля с морски дарове - радост за окото и за небцето"

Необходими Продукти

  • киноа - 120 г
  • миди - 6 - 8 бр.
  • скариди - 6 - 8 бр. (други морски дарове по желание)
  • пилешки бульон - 200 мл (зеленчуков бульон)
  • пилешко месо - 40 - 50 г сварено
  • домати - 2 бр. пресни
  • лук - 1/2 (половин глава зрял)
  • вино бяло - 100 г
  • чесън - 3 - 4 бр. скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • грах - 50 г замразен
  • червени пиперки - 1 бр.
  • зехтин - 2 c.л. (ако не ползвате пилешки бульон, увеличете зехтина двойно)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измивам киноата в няколко води, това е важна стъпка, преди да готвим.

Приготвям, като задушавам лука в зехтина за 2 минути с черния пипер, червената пиперка, нарязана на купчета, и чесъна.

Следваща стъпка - добавям нарязаните ситно домати, наливам виното, пилешкия бульон, добавям киноата, граха и магданоза.

Задушавам под похлупак за около за около 15 минути или докато почти се изпари водата.

След като течността се е поизпарила и киноата е сварена, добавям скаридите, мидите, свареното пилешко месце и отново слагам капака и задушавам около 10 мин.

Ако са замразени, ги оставям 10 минути (морските дарове) ако са пресни - 5 минути.

Предложих това малко количество, за да прецените дали ви харесва вкусът на киноата!

Стана невероятно вкусна паеля и се хареса от всички опитали я.

Тайната на тази паеля с киноа и морски дарове е във виното и бульона, само със вода не се получава този вкус.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Красиво и вкусно
04.09.2019 10:40