Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Черен дроб на фурна с много лук

Черен дроб на фурна с много лук

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Новак
2114653
Черен дроб на фурна с много лук
Снимка: Teodora Krumova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Черен дроб на фурна с много лук - много полезни протеини и много вкус с 2 чаши червено вино."

Необходими Продукти

  • свински черен дроб - 800 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • лук - 3 големи глави
  • бира - 250 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • кимион
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате черния свински дроб под течаща вода обилно и го накисвате в прясното мляко за около 1 час.

След това го нарязвате на филийки. Поръсвате го с брашното и подправките и го омесвате.

Поливате с олиото и бирата. Печете черния дроб във фурна на 250 °C.

След като се запече малко, добавяте нарязания на полумесеци лук и връщате във фурната до готовност черния дроб на фурна с много лук.

Вижте още защо да накисваме черния дроб в мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: