Бадемов крем карамел

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
17/09/2019
"Това не е крем карамел - това е крем карамел, достоен за трапезата на истински крал "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо859
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 4 бр.
  • бадеми - 125 г обелени, сурови, смлени
  • захар - 100 г
  • за карамела
  • захар - 5 с.л. кристална
  • и още
  • карамелен топинг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд със завряла вода бланширайте за 2 минути бадемите. Извадете ги в гевгир и обелете. Става лесно, след като са попарени.

Сложете бадемите и 1 с.л. кристална захар в блендер. Смелете ги много ситно.

В купа счупете яйцата, добавете 100 г захар и разбийте с телена бъркалка за 3-4 мин. Добавете прясното мляко и бадемовото брашно.

В тенджерка разтопете 5 с.л. захар до светъл карамел. Насипете по лъжица във всяка чашка.

Налейте от приготвената смес. Сложете чашките в тава със студена вода.

Загрейте фурната на 160°C и сложете тавата с крем карамела. Изпечете за около час. Внимавайте водата да не заври!

Готовият бадемов крем карамел полейте с карамелен топинг и украсете с няколко бадема.

Да ви е сладко!

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар