Начин на приготвяне
Измита тиквичка се рендосва на едро, поръсваме с малко сол и оставяме за 10 минути.
Отцежда се добре и смесваме в купа с яйцето, натрошено сирене, ситно нарязан копър и брашното.
Сварява се картоф, средно голям. Още горещ, се намачква с вилица и когато се охлади, прибавяме в тиквичките, като се разбърква да се получи гъста каша.
Загрява се олио в тиган, гребва се със супена лъжица и сипваме в тигана, като се оформят зеленчукови кюфтенца.
Пържим на 4 степен до златисто от двете страни и изваждаме върху салфетка да попие мазнината.
В сезона на тиквичките опитай непременно и нашите крокети с тиквички или това разкошно руло от тиквички.
Коментари