Начин на приготвяне
За кюфтетата:
Настържете тиквичките, моркова и двата картофа. Оставете да се отцедят хубаво от водата, която пускат. Добавете към тях галетата, яйцето, сиренето и подправките.
Оформете кюфтетата от тиквички и оставете в хладилника за около час.
Изпържете в загрято олио в тиган, като предварително оваляте в брашно.
Котлона не трябва да е на най-силната степен.
Извадете зеленчуковите кюфтета върху кухненска хартия.
Сосът:
Смесете кисело мляко, майонезата, копъра и сол на вкус
За хора, които имат по-малко време за готвене, е много удобно, ако сместа се приготви по-рано и се оставят в хладилника. А когато имате време, само ги изпържете.
Кюфтетата от тиквички и картоф могат също да се изпекът във фурната.
Поднесете пържени вегетариански кюфтета от тиквички с любим млечен сос.
Източник: Кулинарни рецепти Mimi's kitchen