Сладък салам с орехи (полукласиката)

Анелия ТерзиеваАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1617141
26/09/2019
"И докато нормалните салами се режат на тънки парчета, то сладките задължително се режат на по-дебелички - защото всички обичат по повечко "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо753
  • Преглеждания за месеца479
  • Преглеждания за седмицата166
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • натурален шоколад - 150 г
  • бисквити - 1 пакетче (около 150 г)
  • орехи - 100 г
  • масло - 125 г
  • бренди - малко метекса или друг вид
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите на едро (може на ръка с помощта на плик и чукче или точилка или като използваме блендер). Смиламе орехите.

Шоколадът и маслото разтапяме на водна баня до получаване на хомогенна смес.

Към тях добавяме алкохола /бадемов ликьор, Бейлис, вишновка или друг алкохол по избор/ или някакъв аромат/есенция.

Смесваме течните съставки с бисквитите и орехите и разбъркваме, докато се смесят добре. Получената смес оставяме за около 20 мин в хладилник.

Разстиламе сместа за сладкия салам върху кухненско фолио и с негова помощ завиваме на руло.

Завързваме двата края и оставяме сладкия салам да стегне отново в хладилник.

Този сладък салам с орехи може да се хапва след 2-3 часа, но много по-вкусен е, ако го оставите поне за едно денонощие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар