Начин на приготвяне
Разтопете черния шоколад и сметаната на водна баня или в миквовълнова печка.
Смесете в купа мекото масло и пудрата захар и разбийте с миксер до получаване на светъл и пухкав крем. Сипете какаото на прах и разбийте сместа отново. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте добре.
Начупете бисквитите на парченца в купичка. Полейте с няколко супени лъжици прясно мляко, само колкото бисквитите да поомекнат съвсем леко.
Сипете ги в маслено-шоколадовата смес и разбъркайте. Нарежете орехите на едро и добавете и тях. Разбъркайте добре всички съставки и прехвърлете сместа върху фолио или домакинска хартия.
Оформете и завийте на стегнато сладко руло, наподобяващо салам, завържете краищата на фолиото с конец и прибавете сладкия салам в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ.
Когато сладкият салам се стегне напълно, нарежете на парчета и сервирайте.