Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Италиански кекс Чиамбела (Ciambella)

Италиански кекс Чиамбела (Ciambella)

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
4726k2k1
Италиански кекс Чиамбела (Ciambella)
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Италианският кекс Чиамбела Ciambella е пухкав, много вкусен и лесен за приготвяне."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 100 г
  • зехтин - 60 мл (или олио)
  • кисело мляко - 125 г
  • ванилия
  • брашно - 125 г
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • лимон - 1/2 бр. (настъргана кора)
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, прибавете киселото мляко, ванилията, настърганата кора и зехтина.

Пресейте брашното, бакпулвера и щипка сол.

Добавете сухите съставки към сместа и разбъркайте с шпатула.

Печете италианския сладкиш в предварително загрята фурна на 180°С за около 20-30 минути.

Охладете домашния кекс, поръсете го с пудра захар и сервирайте.

Италианският кекс Чиамбела (Ciambella) е пухкав, много вкусен и лесен за приготвяне.

Вижте още тънкости как да изпечете пухкав кекс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: