Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Аламинути»Голяма палачинка на фурна (солена)

Голяма палачинка на фурна (солена)

Zlatina StanevaZlatina Staneva
Новак
185
Голяма палачинка на фурна (солена)
Снимка: Zlatina Staneva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Поне веднъж седмично може да приготвяте тази вкусна палачинка, хем ще разчистите хладилника, хем всички ще си хапнат доволно"

Необходими Продукти

  • За палачинката
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1 чаша (200 мл)
  • олио - 1/2 чаша
  • брашно - 1 чаша
  • сол - щипка
  • захар - щипка
  • За пълнежа
  • кисели краставички - 3 бр.
  • яйца - 1 сварено
  • колбас - 150 г
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • лютеница - 5 супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за палачинката се смесват и разбъркват до хомогенна смес. Изсипва се в тава застлана с хартия за печене. Пече се на 200 градуса до готовност.

Докато палачинката се пече, всички продукти за пълнежа се нарязват на кубченца, а кашкавалът и сиренето се настъргват. Всичко се смесва с лютеницата.

Когато палачинката е готова се намазва с масло и се завива на руло, като предварително е намазана с пълнежа.

Еднакво вкусна е както топла, така и студена.

За пълнеж е подходящо и всичко от типа изпразни хладилника, но пък не ви се яде гювече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: