Начин на приготвяне
За закуска или за неустоим десерт, тази голяма палачинка няма да ви подведе, ще се хареса даже и на претенциозните.
Необходими са ви следните продукти: 3 яйца, 300 мл прясно мляко, ванилия, 1 1/2 ч.ч брашно, 60 г масло.
Разбиват се яйцата с тел, добавя се прясното мляко и ванилията, постепенно се слага и брашното, развива се добре, за да няма бучки.
Тавата на фурната се загрява на 200 °C, след което е време да сложим в нея маслото и да го разтопим, но много пуши и аз слагам олио, първо, и после веднага маслото. Помагам си с вилица, за да се разнесе в цялата тава.
Изсипва се сместа за палачинки върху мазнината и се пече. Палачинката се надига като географска карта.
Печем до розов загар и след това вадим и леко охлаждаме.
Мажем с бурканче сладко по желание, навиваме на руло и нарязваме голямата палачинка по немска рецепта.
Добър апетит!