Начин на приготвяне
Бланширайте карфиола в равни количества прясно мляко и вода с малко сол за 8 минути. Отцедете и оставете да изстине и се отцеди много добре.
Когато е готов, попийте със кухненска хартия останалата по него влага.
Сложете в купата на блендер или пасатор сирената, чесъна, розмарина, лютия пипер, цеденото мляко, карфиола и зехтина.
Посолете на вкус и смелете или пасирайте до желаната от вас степен дипа от карфиол.
Украсете със листенца пресен магданоз и поднесете този дип със хрупкави гризини, препечени филийки или свежи зеленчуци на пръчици (моркови, краставици, чушки..)
Добър апетит!
Свежи зеленчуци на пръчици, препечени филийки или гризини за поднасяне