Карфиол с къри

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Карфиол с къри1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ето така обичаме да овкусяваме карфиола"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, на едро
  • масло - 1 с.л.
  • кориандър - 2 ч.л., на прах
  • кимион - 1 ч.л., семена
  • чили - 1 ч.л., на прах
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • гарам масала - 2 ч.л.
  • карфиол - 1 глава, на розички
  • лимони - 1 бр, изцеден на сок
  • сол на вкус
  • вода - 1 ч.ч. (250 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в маслото на умерена температура около 10 мин. Добавят се кориандърът, кимионът, чилито, куркумата и гарам- масалата около 2 мин.

Прибавя се карфиолът и се поръсва с лимоновия сок. Поръсва се със солта.

Добавя се половината от водата. Държи се на слаб огън около 25-20 мин., или докато карфиолът омекне. Долива се още вода ако сосът намалее.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: