Дип от карфиол

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Дип от карфиол5 / 5
09/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
16 мин.
Порции
4
"Знаете, че е дошъл сезонът на карфиола, когато ви поканят да опитате вкусен дип"

Необходими Продукти

  • карфиол - 300 г почистен
  • цедено мляко - 160 г
  • овче сирене - 100 г
  • крема сирене - 200 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки (според вкуса)
  • лют пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • зехтин - 1 с.л.
  • розмарин - 1 щипка, пресен
  • магданоз - за поръсване
  • прясно мляко - за бланширане на карфиола
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте карфиола в равни количества прясно мляко и вода с малко сол за 8 минути. Отцедете и оставете да изстине и се отцеди много добре.

Когато е готов, попийте със кухненска хартия останалата по него влага.

Сложете в купата на блендер или пасатор сирената, чесъна, розмарина, лютия пипер, цеденото мляко, карфиола и зехтина.

Посолете на вкус и смелете или пасирайте до желаната от вас степен дипа от карфиол.

Украсете със листенца пресен магданоз и поднесете този дип със хрупкави гризини, препечени филийки или свежи зеленчуци на пръчици (моркови, краставици, чушки..)

Добър апетит!

Свежи зеленчуци на пръчици, препечени филийки или гризини за поднасяне

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: