Начин на приготвяне
Цвеклото го белим и го нарязваме на кубчета.
Поставяме го в тава заедно с 2 с.л зехтин, балсамико оцет и посоляваме.
Печем цвеклото на 180°C в предварително загрята фурна за около 40 минути.
Карфиола накъсваме на малки розички и овкусяваме с останалия зехтин и посоляваме. Печем отново на 180°C в предварително загрята фурна за около 25 минути.
След като зеленчуците се изпекат, ги оставяме на страна да изстинат напълно.
През това време приготвяме дресинга, като първо чесъна втрием с малко сол, за да стане на паста. Добавяме го в купа заедно със сметаната, горчицата, меда, солта и пипер на вкус.
Лешниците се нарязват на ситно, а сиренето на кубчета.
Печените зеленчуци смесваме с дресинга, спанака и лешниците.
Разбъркваме салатата с червено цвекло и поднасяме отгоре със сиренето.
Добър апетит с тази разкошна салата от цвекло, карфиол и сирене!