Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от цвекло, карфиол и сирене

Салата от цвекло, карфиол и сирене

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k5351k
Салата от цвекло, карфиол и сирене
Снимка: Габриела
1 / 2
15/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Свежи салати със сезонни зеленчуци и сиренце - всичко, от което имате нужда, като паднат температурите навън"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 5 малки глави
  • карфиол - 1 малка глава
  • бейби спанак - 100 г
  • сирене - 150 г
  • лешници - 60 г сурови
  • зехтин - 4 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • За дресинга
  • заквасена сметана - 150 г
  • мед - 1 ч.л.
  • ретро горчица - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото го белим и го нарязваме на кубчета.

Поставяме го в тава заедно с 2 с.л зехтин, балсамико оцет и посоляваме.

Печем цвеклото на 180°C в предварително загрята фурна за около 40 минути.

Карфиола накъсваме на малки розички и овкусяваме с останалия зехтин и посоляваме. Печем отново на 180°C в предварително загрята фурна за около 25 минути.

След като зеленчуците се изпекат, ги оставяме на страна да изстинат напълно.

През това време приготвяме дресинга, като първо чесъна втрием с малко сол, за да стане на паста. Добавяме го в купа заедно със сметаната, горчицата, меда, солта и пипер на вкус.

Лешниците се нарязват на ситно, а сиренето на кубчета.

Печените зеленчуци смесваме с дресинга, спанака и лешниците.

Разбъркваме салатата с червено цвекло и поднасяме отгоре със сиренето.

Добър апетит с тази разкошна салата от цвекло, карфиол и сирене!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: