Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Печена салата с цвекло и сирене

Печена салата с цвекло и сирене

Печена салата с цвекло и сирене
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
22/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Витаминозна салатка за студените зимни вечери"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • орехи - 1/2 ч.ч. печени
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • оцет - ябълков
  • сол
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете цвеклото и морковите. Нарежете зеленчуците на тънки филийки и ги мариновайте с олиото.

Наредете ги в подходяща тавичка и ги запечете, докато омекнат и получат лек карамел. Изпечете и скилидките чесън.

Подредете зеленчуците в подходяща чиния, овкусете със сол и ябълков оцет.

Поръсете зеленчуковата салата с печени орехи, копър и счукан печен чесън.

Добавете сирене, нарязано на кубчета.

Печената салата с цвекло и сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: