Начин на приготвяне
Обелете червеното цвекло, подсушете го и настържете на едрото ренде.
В малко бурканче с капаче смесете сока от половинка лимон, зехтин, петмез от рожков и щипка сол. Разклатете енергично за да се смесят съставките и полейте настърганото цвекло. Объркайте го, за да се овкуси добре.
Сложете овкусеното червено цвекло в подходяща купа за салата. Настържете отгоре овче сирене и полейте с леко с малко петмез.
Добавете резен лимон и поднесете витаминозната салата веднага.
Бележка: В дресинга сложете наистина минимално количество сол, не забравяйте че накрая ще добавите и сирене! Рецептата е подходяща за есенно-зимния сезон и хора, които харесват преплитането на сладко-солен вкус.
Да ви е вкусно.
Здравословната салата от цвекло, овче сирене и петмез е готова.