Начин на приготвяне
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Към леко разбитите жълтъци добавете брашното, бакплувера и омекналото на стайна температура масло. Замесете гладко тесто, което разделете на три равни части.
В едната част сложете какаото и омесете до пълното му поемане и получаване на кафява смес. Едната светла част и тази с какаото завийте в прозрачно фолио и поставете за 30 мин. във фризера.
Третата светла част разточете на кора и я поставете в покрита с хартия тава. Аз използвах правоъгълна йенска тава с размери 30x20см. Поставете и нея в хладилника.
Белтъците разбийте на гъст сняг заедно със захарта. Сладкото, което използвате, е препоръчително да бъде от кисел плод (сини сливи например), но аз сложих от боровинки.
Изкарайте тавата от хладилника и нанесете върху нея мармалада на равен слой. Отгоре настържете с помощта на ренде кафявото тесто. Изсипете върху какаовите трохи белтъчната смес, а над тях настържете третата част от бяло тесто.
Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около 40 мин.
Ако е необходимо покрийте с алуминиево фолио по средата на печенето, за да не загори горната част на сладкиша.