Десерт Мухляк

Десерт Мухляк2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • масло - 250 г
  • бакпулвер - 1/2 п.
  • какао - 1 1/2 с.л
  • сладко - 450 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Към леко разбитите жълтъци добавете брашното, бакплувера и омекналото на стайна температура масло. Замесете гладко тесто, което разделете на три равни части.

В едната част сложете какаото и омесете до пълното му поемане и получаване на кафява смес. Едната светла част и тази с какаото завийте в прозрачно фолио и поставете за 30 мин. във фризера.

Третата светла част разточете на кора и я поставете в покрита с хартия тава. Аз използвах правоъгълна йенска тава с размери 30x20см. Поставете и нея в хладилника.

Белтъците разбийте на гъст сняг заедно със захарта. Сладкото, което използвате, е препоръчително да бъде от кисел плод (сини сливи например), но аз сложих от боровинки.

Изкарайте тавата от хладилника и нанесете върху нея мармалада на равен слой. Отгоре настържете с помощта на ренде кафявото тесто. Изсипете върху какаовите трохи белтъчната смес, а над тях настържете третата част от бяло тесто.

Пъхнете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете около 40 мин.

Ако е необходимо покрийте с алуминиево фолио по средата на печенето, за да не загори горната част на сладкиша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: