Начин на приготвяне
За да се приготвят пълнените апетитни малки сепии е необходимо първо да се почистят, измият и подсушат.
Прави се разрез около два сантиметра в които ще поставите плънка.
Приготвяне на доматения сос: Изсипвате в тиган зехтина добавяте нарязаните скилидки чесън, чили чушката (която може да пропуснете, ако не желаете люто), запържете за една минута и добавете доматите със зеленчуковия бульон (може да ползвате зеленчуков бульон на кубчета), добавете нарязан магданоз.
Оставете соса да къкри на котлона до готовност. Сосът е готов за 10-15 минути.
Подготовка на пълнежа: Нарежете на малки парченца, поръсен с малко зехтин хляб. Леко запечете в нагорещен тиган, като разбърквате, докато се зачервят крутоните от всички страни.
Вземате 2-3 с.л. от доматения сос и добавете към препечените крутони.
Разбъркайте добре да се смесят сосът и хлебните парченца и ако е необходимо добавете още от доматения сос.
Напълнете малките крехки сепии. Намажете със зехтин сепиите. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
Сервирайте вкусните и ароматни сепии върху доматения сос или самостоятелно със салата. Опитайте тази невероятно вкусна рецепта! Добър апетит!