Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Шаран в ароматен сос

Шаран в ароматен сос

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Шаран в ароматен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Готови ли сте за кулинарни подвизи? Предизвикателството днес е шаран в ароматен сос"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • лук - 300 г (дребен)
  • зехтин - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 6 скилидки
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 3 зърна
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука на ситно и го задушавате в зехтина и малко вода.

Прибавяте брашното и нарязания чесън. Подправяте с черен, червен пипер, бахар, дафинов лист и сол. Разбърквате и наливате малко вода и бялото вино.

Прибавяте нарязаната на порции посолена риба и оставяте ястието да ври на тих огън около 30 минути.

Може да сервирате рибата топла или студена по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: