Начин на приготвяне
Намажете от всички страни стековете с горчица и поръсете със сол. Оваляйте пържолата в зрънцата черен пипер.
Загрейте олиото в дълбок тиган и когато се сгорещи, пържете пържолите по 3 минути от всяка страна. Извадете пържолите и в тигана сложете останалото олио и шалота.
Гответе така 1-2 минути и добавете бренди. Внимавайте, защото ще се възпламени! Дори да не ви се получи пламък, не се притеснявайте, а разбъркайте, докато брендито се изпари.
Прибавете в тигана чесъна и бульона, гответе, докато голяма част от водата се изпари. Добавете сметаната и бъркайте до сгъстяване.
Последно добавяме малко сол на вкус и маслото. Нарежете стековете на ивици и обилно залейте със соса.
Сервирайте със задължителни пържени картофи, които също е хубаво да са на тънки и дълги ивици.
И само след една хапка ще се пренесете в някое елегантно бистро в центъра на величествения Париж!
Френският стек с ароматен сос е готов.