Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Тилапия с домати, маслини и мартини

Тилапия с домати, маслини и мартини

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Тилапия с домати, маслини и мартини
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Знаем една специална рецепта за приготвяне на тилапия и ще я споделим само с вас"

Необходими Продукти

  • тилапия - 2 филета
  • чери домати - 7 - 8 бр.
  • чесън - 3 големи скилидки
  • маслини - 1 ч.ч.
  • зехтин - 2 с.л.
  • орехи - 1/4 ч.ч. начупени
  • шарен пипер - 1/4 ч.л.
  • мартини - 1/2 ч.ч.
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • мащерка - 1 щипка мляна
  • кориандър - 1 щипка млян
  • лимонов сок - от половин лимон
  • морска сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка смесвам солта, лимоновия сок, джинджифила, мащерката и кориандъра, натривам филетата с тази смес и оставям няколко часа в хладилник да поемат.

В тиган загрявам зехтина, прибавям шарения пипер, чесъна, чери доматчетата, нарязани на колелца, и маслините /една част оставям цели с костилките, а другата част нарязвам на парченца/, разбърквам няколко пъти, прибавям орехите и наливам мартинито.

Когато алкохолът се изпари, слагам филетата между доматчетата и маслините и задушавам няколко минути до готовност.

Поръсвам тилапията с пера от пресен лук и листа от пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: