Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Маринован черноморски сафрид с подправки

Маринован черноморски сафрид с подправки

редакция:
Маринован черноморски сафрид с подправки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ето го уникалният маринован черноморски сафрид, за когото всички говорят! Мезе за приятели!"

Необходими Продукти

  • черноморски сафрид - около 2 кг пресен
  • За саламурата
  • сол - 250 г
  • вода - 1 л
  • ябълков оцет
  • черен пипер
  • бахар
  • дафинов лист
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избира се пресен черноморски сафрид, който внимателно се почиства от главите и вътрешностите. Изплаква се хубаво със студена вода, слага се в подходящ съд и се залива със саламура от 250 г сол, разтворени в 1 л студена вода.

Рибата се оставя за 24 часа в хладилник, след което саламурата се отцежда и се налива ябълков оцет, така че равномерно да покрие сафрида.

След 3-4 часа престой в оцета рибата се нарежда плътно в буркани, като между отделните риби се слагат подправки на вкус - черен пипер, бахар, дафинов лист.

Във всеки буркан се слага по малко охладено препържено олио, за да не стига въздух до рибата.

Съхранява се на тъмно и проветриво място.

Консумира се с удоволствие и с приятна компания.

Точното количество на маринатата и порциите не са определени, защото зависят от количеството пресен черноморски сафрид, който ще мариновате.

Източник: Стоян Стоянов от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Може ли, със замразен сафрид!?
23.11.2024 22:14
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Преди да се нареди в Буркана, измива ли се от солта и от оцета? Благодаря!
23.11.2024 17:05
1
Покажи всички подкоментари