Пържена разядка

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Пържена разядка
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Хващайте тостера, защото тази разядка си има сродна душа и това е препечената филийка"

Необходими Продукти

  • червен лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 2 бр. зелена
  • чушки - 2 бр. червена
  • домати - 1 бр. малък
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • копър
  • извара - 150 г
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на едри кубчета. Задушава се в зехтин. След което към него се прибавят чушките - измити, почистени и нарязани на едри ивици.

Добавя се и пасираният чесън, след което се оставят да се запържат за около 2-3 минути.

Добавяме обеления и нарязан на ситни кубчета домат, разбъркваме и оставяме да омекнат зеленчуците като затворим тигана с капак и ги оставим да се задушат хубаво.

Когато зеленчуците са омекнали и сготвени добавяме изварата и настърганото сирене, разбъркваме отново и оставяме така да се запържи всичко за още 2-3 минути, като не поставяме капака отгоре.

Накрая овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и няколко стръка копър. Ако обичате люто може да добавите и люта чушка.

Така приготвената разядка е чудесна за консумация топла върху препечен хляб или брускета. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: