Разядка с грах

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168905971
Разядка с грах
Снимка: Моника Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20
"Нещо лесно и вкусно за похапване преди основното ястие - вкусна разядка с грах"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • вода - 50 мл
  • зехтин - 50 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • грах - 400 г от консерва
  • нахут - 5 с.л. от консерва
  • зехтин - 1 с.л.
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • лимони - ½ бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата със зехтина солта и подправките на вкус. Към тях добавете брашното и замесете еластично тесто. Разточете го на плота, колкото е по-тънко толкова по-добре.

Изрежете любимите си фигурки, изпечете ги върху хартия за печене на 200 градуса за 10-15 минути.

Докато се пекат може да приготвите и хумуса. За него е нужно да отцедите граха от консервата и нахута.

Изсипете ги в чопъра към тях прибавете сока от половин лимон, зехтин, сусамов тахан и сол на вкус.

Включете чопъра и проявете търпение докато се получи гладка смес. Изсипете я в шприц и декорирайте крекерите след като изстинат. Поднесете разядката веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: