Зелена салата с пилешко месо и ядки

21/10/2019
"Салата, след която ще си оближеш пръстите и ще искаш още "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 130
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 1 бр
  • маруля - 1 бр
  • дресинг
  • зехтин - 3 с л
  • ябълков оцет - 2 с л
  • кафява захар - 1 ч л
  • лимонов сок - 1 с л
  • соев сос - 2 с л
  • лук - 1/2 от главата
  • домати - 1 розов
  • мента - листа
  • лешници - нарязани на едро или цели
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се покрива с вода и варим до готовност, може и с печено във фурната - моето е приготвено така.

Изважда се и отцедено се нарязва на кубчета или хапки. Поръсваме с малко сол и черен пипер.

Листа маруля се нарязват на ивици, лук на полумесеци, домат на кубчета.

В купа се смесва зехтин, ябълков оцет, лимонов сок, кафява захар, соев сос и се разбърква добре, докато се разтопи захарта.

Опитайте на вкус - ако е кисело, добавете още малко захар.

Смесва се месо и дресинг и се разбърква добре.

В голяма чиния на дъното разпределяме нарязани листа маруля, по краищата - кубчета домат, а в средата сипваме пилешкото месо с дресинга.

Поръсва се салатата с пиле с нарязани листа мента и нарязани сурови лешници и тук-там цели ядки.

Залива се със струя зехтин и сервираме.

Чудесна зелена салата с пилешко месо и ядки, може да хапнем и за лека вечеря!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар