Начин на приготвяне
Нарязваме почистената тиква на дребни парчета. Слагаме в тенджера с малко вода, колкото да покрие тиквата.
Прибавяме карамфила, картофите, морковите, лука, целината, джинждифила и чесъна също на парченца.
Ври на слаб огън до омекване на съставките.
Сваляме от котлона, изваждаме карамфила, пасираме, добавяме сол, лют червен и черен пипер на вкус, куркума, маслото и връщаме кремсупата от тиква на котлона за 5 минути.
При необходимост може да се добави вода, зависи колко гъсто предпочитате.
Сервираме противогрипната кремсупа от тиква в подходящ съд с лъжица заквасена сметана за балансиране на вкуса, резенче лимон и листенце зелена подправка за завършек.
Коментари