Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа от тиква със заквасена сметана

Кремсупа от тиква със заквасена сметана

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5646k2k6
Кремсупа от тиква със заквасена сметана
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Лека, здравословна и най-важното - много вкусна супа от тиква"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г
  • моркови - 1 бр
  • картофи - 2 бр
  • краве масло - 80г
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • лук - 1 бр. малка глава
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • къри
  • сол
  • заквасена сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата, морковът, картофите и лукът, след като се почистят, измият и нарежат на дребно, се задушават в 1/2 от мазнината. Заливат се с гореща вода и като заврат, се посоляват. Вари се около 20 минути. За по-сигурно зеленчуците се пробват с вилица.

Сварените зеленчуци се пасират. Може да минете сместа и през едно сито, за да сте сигурни, че не са останали малки парченца от зеленчуците.

Брашното се запържва с останалата част от краве маслото и се разрежда с прясното мляко.

Полученият Бешамелов сос се смесва с пюрето от зеленчуци. Кремсупата се овкусява с черен пипер и къри.

Ако според вас кремсупата е много гъста, може да я разредите с вода.

При сервиране във всяка чиния се слага лъжица заквасена сметана.

Кремсупата от тиква със заквасена сметана е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: