Начин на приготвяне
Тиквата, морковът, картофите и лукът, след като се почистят, измият и нарежат на дребно, се задушават в 1/2 от мазнината. Заливат се с гореща вода и като заврат, се посоляват. Вари се около 20 минути. За по-сигурно зеленчуците се пробват с вилица.
Сварените зеленчуци се пасират. Може да минете сместа и през едно сито, за да сте сигурни, че не са останали малки парченца от зеленчуците.
Брашното се запържва с останалата част от краве маслото и се разрежда с прясното мляко.
Полученият Бешамелов сос се смесва с пюрето от зеленчуци. Кремсупата се овкусява с черен пипер и къри.
Ако според вас кремсупата е много гъста, може да я разредите с вода.
При сервиране във всяка чиния се слага лъжица заквасена сметана.
Кремсупата от тиква със заквасена сметана е готова.