Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Чийзкейк Мохито без печене

Чийзкейк Мохито без печене

Чийзкейк Мохито без печене
Снимка: Любомира Нейкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
12
"Чийзкейк без печене - мисия възможна... и много вкусна"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г маслени
  • масло - 150 г
  • за крема
  • маскарпоне - 500 г
  • течна сметана - 200 мл
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • лайм - 3 бр.
  • ванилия - 1
  • мента - 5 - 6 листенца
  • лимони - 2 - 3 капки есенция
  • желатин - 1 1/2 пакатчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се слагат в блендер и се смилат. Към тях добавяме разтопеното масло.

С готовата смес постиламе дъното на форма с падащи стени и хубаво притискаме. Прибираме в хладилника, за да стегне основата.

В купа слагаме маскарпонето и сметаната и разбиваме с миксер до хомогенност. След това добавяме сока от 3-те лайма и захарта и пак разбиваме.

Ментата режем на много ситно и добавяме към сместа.

От единия лайм настъргваме кората и добавяме към сместа заедно с ванилията и лимоновата есенция. Разбиваме още веднъж.

Към желатина добавяме вода според инструкцията и разтваряме на водна баня, но не бива да завира.

При непрекъснато бъркане добавяме разтворения желатин към готовата смес за чийзкейка.

Вадим основата от хладилника и изсипваме маскарпоне крема върху нея и заглаждаме чийзкейка Мохито без печене.

Оставяме в хладилник да стегне 5-6 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: