Начин на приготвяне
Сваряваме макароните в кипнала вода с шарлан и хималайска сол. Добавяме куркумата и черния пипер. Когато са готови ги прехвърляме в тавичка и поръсваме с чубрица и босилек.
В отделна тенджера сваряваме на пара до степен ал данте (наполовина готови) карфиола – начупен на едри бонзайчета и чушките – нарязани на кръгчета, поръсени с 2-3 щипки сол.
Подреждаме ги в тавичката върху макароните, като във всяко кръгче от чушка, поставяме по едно карфиолче.
В купичка разбъркваме яйцата, киселото мляко и щипка хималайска сол. Тази яйчено-млечна заливка разпределяме равномерно с четчица.
В загрята фурна на 250 °C печем 40 минути до златисто запичане на ястието!
Поднасяме запеканката в чиния, поръсена със сусам и украсена със стръкчета копър!
Чудно Вкусно!
Коментари