Начин на приготвяне
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Гъбите се почистват от пънчетата, измиват се много добре и се нарязват на филийки, които не са много тънки, т.к. при обработката ще се свият.
Лукът, гъбите и олиото се слагат в дълбок тиган с незалепващо покритие.
Пържат се на среден огън при постоянно бъркане до получаване на златист загар на лука. Огънят не трябва да е силен, т.к. зеленчуците ще изгорят бързо.
След като се запържат зеленчуците, се прибавя доматеното пюре и се разбърква много добре.
Варенето на соса продължава още 10 мин на слаб огън при постоянно бъркане, след което се прибавя подправката за паста и солта, разбърква се много добре и се сваля от котлона.
В тенджера се слага 2.5 л. вода, която се слага да заври, след което се прибавят пълнозърнестите макарони.
Варят се 15 мин, за да са добре сварени и да не са твърди, като периодично се разбъркват при вареното, след което се свалят от котлона и водата се изсипва.
Макароните се изплакват няколко пъти с топла вода, след което водата се изцежда много добре.
В тенджерата се изсипват сварените макарони и се заливат с доматения сос.
Разбъркват се пълнозърнестите макарони много добре и се оставят 10 мин да попият от соса.
Вижте още какво е интегрален хляб и научете защо пълнозърнестите продукти са толкова полезни.