Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пълнозърнести макарони с лук и гъби

Пълнозърнести макарони с лук и гъби

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6944k2k9
Пълнозърнести макарони с лук и гъби
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Рецепта за 10 минути за пълнозърнести макарони, ако сте бързи, смели и сръчни в кухнята"

Необходими Продукти

  • пълнозърнести макарони - 500 г
  • лук - 2 бр. голям
  • гъби - 250 г печурки
  • доматено пюре - 1400 мл
  • подправка за паста - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.

Гъбите се почистват от пънчетата, измиват се много добре и се нарязват на филийки, които не са много тънки, т.к. при обработката ще се свият.

Лукът, гъбите и олиото се слагат в дълбок тиган с незалепващо покритие.

Пържат се на среден огън при постоянно бъркане до получаване на златист загар на лука. Огънят не трябва да е силен, т.к. зеленчуците ще изгорят бързо.

След като се запържат зеленчуците, се прибавя доматеното пюре и се разбърква много добре.

Варенето на соса продължава още 10 мин на слаб огън при постоянно бъркане, след което се прибавя подправката за паста и солта, разбърква се много добре и се сваля от котлона.

В тенджера се слага 2.5 л. вода, която се слага да заври, след което се прибавят пълнозърнестите макарони.

Варят се 15 мин, за да са добре сварени и да не са твърди, като периодично се разбъркват при вареното, след което се свалят от котлона и водата се изсипва.

Макароните се изплакват няколко пъти с топла вода, след което водата се изцежда много добре.

В тенджерата се изсипват сварените макарони и се заливат с доматения сос.

Разбъркват се пълнозърнестите макарони много добре и се оставят 10 мин да попият от соса.

Вижте още какво е интегрален хляб и научете защо пълнозърнестите продукти са толкова полезни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: