Начин на приготвяне
Гъшият дроб се оставя за 15 минути във фризера, за да стегне и да се нареже по-лесно.
След това се изважда от фризера и се нарязва на тънки слайсчета.
Тиганът се загрява на котлона без мазнина, защото гъшият дроб си пуска много мазнина и няма нужда.
След като се зачерви от едната страна, се обръща да се сготви и от другата страна.
След като са готови, парчетата се изваждат на салфетка, за да се поизцеди мазнината.
Ябълките се обелват, нарязват на парчета, които се запичат за няколко минути във фурната.
След това се изваждат и върху тях се нарежда готовият гъши дроб.
Поръсва се със сладко от зелени смокини.
Гъшият дроб с карамелизирана ябълка и сладко от зелени смокини се украсява с малко мента.
Коментари