Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Аламинути»Гъши дроб с карамелизирана ябълка и сладко от зелени смокини

Гъши дроб с карамелизирана ябълка и сладко от зелени смокини

Miss TastyMiss Tasty
Иноватор
261657231
Гъши дроб с карамелизирана ябълка и сладко от зелени смокини
Снимка: Анонимен
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • гъши дроб - 500 г
  • ябълки - 2 - 3 бр.
  • сладко от зелени смокини
  • мента - стрък прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъшият дроб се оставя за 15 минути във фризера, за да стегне и да се нареже по-лесно.

След това се изважда от фризера и се нарязва на тънки слайсчета.

Тиганът се загрява на котлона без мазнина, защото гъшият дроб си пуска много мазнина и няма нужда.

След като се зачерви от едната страна, се обръща да се сготви и от другата страна.

След като са готови, парчетата се изваждат на салфетка, за да се поизцеди мазнината.

Ябълките се обелват, нарязват на парчета, които се запичат за няколко минути във фурната.

След това се изваждат и върху тях се нарежда готовият гъши дроб.

Поръсва се със сладко от зелени смокини.

Гъшият дроб с карамелизирана ябълка и сладко от зелени смокини се украсява с малко мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
интересна рецепта ,,много искам да я опитам как е на вкус :)
10.11.2019 18:39
1