Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Суха марината за свински пържоли

Суха марината за свински пържоли

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Суха марината за свински пържоли2 / 2
07/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Интересна идея за суха марината за свински пържоли, хвърлете един поглед"

Необходими Продукти

  • сос уорчестър - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • червен лук - 1 глава
  • сол
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 с.л.
  • салвия - 5 листа
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на маринатата загряваме в тиган няколко лъжици зехтин.

В него поставяме листенцата салвия, които ще обогатят мазнината с аромати.

В края на топлинната обработка пускаме и скилидката чесън - цяла.

Оставяме зехтина да изстине и го прецеждаме. Към него добавяме меда, горчицата и сос Уорчестър.

Овкусяваме със сол, черен пипер и изсушения стрит риган.

С тези съставки намазваме свинското месо. Масажираме го добра, за да поеме от ароматите.

Подреждаме пържолите или свинските филета в подходяща чиния, като между всяка мръвка подреждаме резени от червения лук.

Покриваме плътно с фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилник уха свински пържоли със суха марината.

Добре е мариноването да продължи 48 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: