Начин на приготвяне
Подберете малки неузрели орехчета, хубаво ги измийте и ги надупчете на няколко места с шишче.
Накиснете ги в студена вода за 7 дни, като през това време трябва да смените водата около 4 пъти - пускат доста черна вода.
След това добре измийте орехчетата и ги сложете в тенджерка със студена вода и ги кипнете. Излейте водата, кипнете втори път и повторете процедурата още 2 пъти (общо 3-4 пъти).
Отделно сварете гъст захарен сироп от водата, захарта и канелата. След като се сгъсти с гъстотата на сладко, оставете да се охлади.
Сложете отцедените орехчета в студения сироп и сложете да кипнат. Отпенвайте. Снемете от котлона и оставете да престоят така за 1 нощ.
На следващия ден съдът отново се вари на котлона до пълна готовност след като кипне и се разбърква накрая с лимонената киселина.
Сладкото от зелени орехчета се разсипва в сухи и затоплени бурканчета, които се затварят добре.
Коментари
Иначе колкото и да ги вариш си е горчивичко и неприятно!
Успех !