Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Купешки банички

Купешки банички

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Купешки банички6 / 6
15/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Помните ли как се редяхте на опашка сутрин, за да си вземете от тези баници от магазина"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 550 мл. студена
  • сол - 28 г
  • масло - 100 г
  • за плънка
  • яйца - 6
  • сирене - 300 г
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти омесете гладко и твърдо тесто, което трябва да почине 10-15 минути. Разделете го на 10 топки и ги намазнете леко отгоре. Оставете също да починат за 10-тина минути.

В средата на всяка топка сложете по бучка масло, като разстилате тестото с ръце. Отгоре захлупете с втората такава топка и притиснете добре краищата им. Оставете да починат пак за 20 минути.

Върху намазнена повърхност разточете всяка топка (общо 5 на брой). С ръце я завъртете няколко пъти над главата си, както може би сте виждали пицарите да въртят тестото за пица.

Ако не можете да изпълните процедурта, просто издърпвайте тестото, докато се получи почити прозрачен лист. Така приготвените кори се напръскват с олио, а ако има дебели краища - отстранете ги.

Прегънете 4-те краища към средата на кората и оформете така правоъгълници. Разпределете пълнежа от натрошено сирене и яйца и прегънете на 2. Така приготвените банички се изпичат в умерена фурна до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
534
48
34
20
10
Дай твоята оценка: