Начин на приготвяне
Обелете и нарежете ябълката и лука на парченца, а ряпата на тънки кръгчета. Поръсете с малко сок от лайм.
Продължете с обелване и изваждане на зрънцата от нара, а авокадото направете на по-големи филийки и също веднага поръсете със сок от цитруса, за да не потъмнява.
Подредете в две отделни индивидуални порции или едно общо плато подготвените плодове и зеленчуци и овкусете витаминозната салата с дресинг от зехтин, останалият сок от лайм, сол и меласа.
Регулирайте киселинността и сладостта на дресинга по ваш вкус.
Преди да поднесете витаминозната салата с нар и авокадо, поръсете със сушени див лук и листенца кориандър.
Разбира се, може да ги добавите и пресни.
Добър апетит!
Коментари