Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Ябълков кекс с кисело мляко

Ябълков кекс с кисело мляко

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Ябълков кекс с кисело мляко
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Този страхотен ябълков кекс с удоволствие можем да кажем, че попада в списъка ни рецепти за душата!"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • кисело мляко - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • ябълки - 2 бр. средни по големина
  • бакпулвер - 8 г
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 прахче
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
  • лимонов сок - на 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на малки парченца. Полейте ги със сока на половин лимон. Поръсете с 1 супена лъжица кафява захар и объркайте. В голяма купа счупете яйцата, добавете кафявата захар и разбийте с миксер до пухкав крем.

Изсипете киселото мляко. В купа смесете брашното, канелата, ванилията и щипка сол. Към течната смес прибавете на порции сухата, като бъркате с дървена лъжица. Сложете парчетата ябълки.

Хомогенизирайте добре кексовата смес. Намажете с краве масло кръгла форма за кекс. Посипете с галета, излишната изтръскайте. Изсипете сместа. Изпечете кекса на 170 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.

Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовият сладкиш обърнете върху решетка и поръсете с пудра захар. Ябълковият кекс с кисело мляко трябва да се охлади напълно и тогава да се нареже.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Направих го и стана вкусен, НО хлебен. Зачудих се какво съм пропуснала и... олио (мазнини) няма никъде в рецептата. ? да не си помислите, че не сме си го хапнали... Напротив!
04.12.2021 19:36
1
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
Пропуснала съм да го напиша, но обикновено бакпулвера отива при брашното!
12.04.2020 16:59
2
Ivaylo Ivanov
Ivaylo Ivanov
Добре де. Никъде не пише къде отива бакпулвера.
12.04.2020 16:30