Начин на приготвяне
Обелете и нарежете ябълките на малки парченца. Полейте ги със сока на половин лимон. Поръсете с 1 супена лъжица кафява захар и объркайте. В голяма купа счупете яйцата, добавете кафявата захар и разбийте с миксер до пухкав крем.
Изсипете киселото мляко. В купа смесете брашното, канелата, ванилията и щипка сол. Към течната смес прибавете на порции сухата, като бъркате с дървена лъжица. Сложете парчетата ябълки.
Хомогенизирайте добре кексовата смес. Намажете с краве масло кръгла форма за кекс. Посипете с галета, излишната изтръскайте. Изсипете сместа. Изпечете кекса на 170 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.
Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовият сладкиш обърнете върху решетка и поръсете с пудра захар. Ябълковият кекс с кисело мляко трябва да се охлади напълно и тогава да се нареже.
Да ви е сладко!
Коментари