Начин на приготвяне
Разтопете кравето масло. Към него добавете захарта, киселото мляко и едно яйце.
В купа пресейте брашното с една чаена лъжичка бакпулвер и щипка сол.
Към течната смес добавете на порции сухата смес, като бъркате до хомогенизиране на продуктите. Ароматизирайте с настърганата кора на един лимон.
Застелете продълговата тавичка 28х18 см. с хартия за печене. Изсипете приготвената смес.
Обелете и нарежете ябълките на не много тънки резени. Подредете ги върху сместа и поръсете с една супена лъжица кафява захар.
Изпечете ябълковия сладкиш с кисело мляко на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 40 мин.
Охладете готовия сладкиш и поръсете с пудра захар!
Да ви е сладко!