Начин на приготвяне
От дресинга, който приготвяме за нашите салати, понякога зависи и крайният вкус, който ще придобият те. Затова и ако овкусим с добре подбран и приготвен дресинг, ще направим специална салатата дори и състояща се от най-обикновени продукти.
Тази рецепта ви предоставя именно един такъв специален и много вкусен орехов дресинг.
Приготвянето му е бързо и лесно и сами ще се убедите в това.
Орехите се смилат, като в зависимост от предпочитанията ви или вида салата, който ще овкусявате, може да смелите на много ситно или на по- едри парченца.
Налива се зехтинът и двата вида оцет. Балсамовият може да пропуснете, аз го добавям понякога за цвят и лека сладникава нотка. Белият балсамов оцет също е добра опция и може да измести изцяло ябълковия.
Слага се сол на вкус и хубаво се разбърква.
Добре е ореховият дресинг да престои поне час, преди да бъде използван, но в случай че бързате не е проблем да овкусите с него своята салата и на момента.
От тези продукти ще имате достатъчно за 1 голяма салата или поне две порции.
Добър апетит!