Начин на приготвяне
Рибата тон се раздробява. Избирайте консерва без сосове или олио, ако ще ползвате майонеза.
Нарязват се краставичките - по дължина на четири и след това на дребно. Ако сте привърженик на по-киселото, си изберете кисели краставички.
Отделят се две маслини за декорация, а останалите се нарязват на кръгчета и зеленията – на ситно.
Всичко се смесва. Тук към салатата с риба тон се добавя майонезата от желаещите. Оформете и декорирайте рибната салата с разрязаните маслини, които сте заделили.
Здравословното хранене предполага внимателна употреба на сол. Не подправяйте витаминозната салата, преди да опитате! Жена ми все ми го повтаря.
И в рибата, и в маслините, и в краставичките има сол....
Тази салата с риба тон по нашенски е полезна, защото е с домашен магданоз, копър, лук и лично стерилизирани краставички от собствено производство.
Количеството, което се получава, е достатъчно за две чинии.