Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с риба тон по испански

Пълнени чушки с риба тон по испански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пълнени чушки с риба тон по испански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг
  • риба тон - 400 г от консерва
  • яйца - 2 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сметана - 200 г
  • галета - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се отцежда и се намачква много добре. Добавят се яйцата, галетата, сметаната, солта, черният пипер и нарязаните на ситно чесън и магданоз.

Сместа се разбърква добре и с нея се напълват предварително почистените от семките чушки, като се захлупват със запазените капачета с дръжките.

Чушките се нареждат в тава, напръскват се със зехтина, долива се малко вода и се запичат в предварително загрята фурна на 220 градуса за около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: