Начин на приготвяне
Сварете яйцата, охладете и обелете.
Загрейте две лъжици зехтин на слаб до умерен огън и запържете в него скилидките чесън, ситно накълцани.
Достатъчно е само да пуснат своят аромат и веднага налейте сметаната. Бъркайте две минути и добавете кремообразното кисело мляко и сол на вкус. Гответе още две минутки при непрестанно разбъркване.
Готовият сос дръпнете от огъня и включете фурната да загрява до 200-220 градуса.
Напръскайте дъното на тавичка с останалия зехтин и по желание с малко от соса. Подредете почистените и обелени печени чушки. Посолете леко и върху тях разпределете яйцата, разполовени и надупени.
Настържете или натрошете сирената, а отгоре залейте обилно със соса.
Поръсете ястието с настъргания кашкавал (количеството му е според вкуса ви) и запечете до златист загар в сгорещената фурна запеканката.
Сега остава само да се насладите на готовата запеканка от чушки и надупени яйца. Добър апетит!