Начин на приготвяне
За целта нарязваме зелето наполовина, след което перпендикулярно на ленти (целта е да режете на ленти зелето ).
След като нарежете зелето на ленти, добавяте го в купа и поръсвате около 3 ч.л. хималайска сол.
След което го масажирате, като разбърквате в рамките на 10 мин, целта е да овкусим зелето и да отделим водата, за да си запази вкусовите качества.
След 10 мин вземате гевгира и в него отцеждате зелето от водата, като поливате със студена вода. Това ще ви помогне, за да премахнете ненужната сол и зелето да е достатъчно добре овкусено.
Оставяте 5 мин. докато си приготвите дресинга.
В купа слагате около 150°C майонеза, дижонска горчица 100 г, Сумак 1 с.л., Червен пипер 1 с.л., Ябълков оцет на вкус, био чилито и лъжица и половина чаена мед. Може и малко сол, но така или иначе зелето вече е овкусено.
Преди да добавите дресинга към зелевата салата, изстисквате зелето с ръце от остатъчната вода и прибавяте в купа. След това прибавяте дресинга, настъргвате моркова и смесвате до хомогенна смес, слагате в хладилника да престои половин час е достатъчно.
Вадите и нарязвате върху вкусната зелева салата с пикантен меден дресинг 1 стрък зелен лук.
Хубав апетит :)