Моцарела със зеленчуци (писто)

08/12/2019
"Страхотна идея за изискано, но и лесно за приготвяне предястие - моцарела със зеленчуци "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо916
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте лука и чесъна и ги задушете в зехтина до омекване. Добавете нарязаната чушка, а след като и тя промени цвета си и поомекне, сложете домата на кубчета. Посолете и подправете със сол, черен пипер и риган и гответе 20 минути на слаб огън, като накрая го увеличите, за да се изпари течността отделена от зеленчуците.

2. Разпределете пистото в индивидуални огнеупорни съдове (2-3 бр. в зависимост от желаното количество)

Отгоре подредете кръгчета прясна биволска моцарела, като ги застъпвате.

3. Поръсете всяка порция с още риган и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за кратко - около 10 минути, или докато моцарелата се разтече.

Не е нужно да чакате да хваща златиста коричка, защото би се свила прекалено и няма да е сочна.

4. Поднесете вкусното предястие топло и гарнирайте печеното сирене с препечени филийки.

Добър апетит с тази моцарела със зеленчуци (писто)!

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар