Начин на приготвяне
Измийте и нарежете тиквичката на кубчета, обелете лука и нарежете на кубчета, почистете чушките от семките и нарежете на кубчета.
Бланширайте доматите, обелете и нарежете на малки кубчета. В тиган нагрейте олиото и добавете нарязаните скилидки чесън на ситно и запържете за кратко.
Прибавете нарязания зеленчук (без доматите), посолете на вкус и гответе на бавен огън, докато зеленчукът стане прозрачен (но не и на каша). Добавете нарязаните домати и варите за не повече от 10 минути, ако е нужно посолете.
Намажете тиган с незалепващо покритие с малко зехтин, нагрейте на бавен огън и запечете яйцето до златисто от двете страни. Поставете го в средата на ястието и сервирайте.